Hol vagyok?       Hírek   >>  
twitter    facebook   
Regisztráció
Hírlevél
Napi ajánló:

Dzsudzsák: Alig mertem volna hazamenni Debrecenbe, ha nem nyerünk!

2010-10-21 22:57:15

Ahogy az várható volt, Dzsudzsák Balázst lerohanta a sajtó a vegyes zónában. A nevelőklubja ellen gólt „tarkózó” középpályás elismeri, hogy „nehezen ütöttünk rést a pajzson”, de boldog, mert, ha nem is könnyen, de a PSV valahogy megszerezte a három pontot a Debrecen ellen.
„Nehezen ütöttünk rést a pajzson! A Debrecen kőkeményen védekezett, minket is meglepett, hogy mennyire visszaállt. A vezető gólunk után arra számítottam, hogy nagyon megnyomja a végét és folyamatosan helyzetek lesznek, amíg a bíró le nem fújja a meccset. Nem így történt…. A lövéseim? Veszélyesek voltak, főleg az alsó sarkos, de ezen a meccsen nem az volt a lényeg, ki lövi a gólt, hanem az, hogy nyerjünk.” – mondta a magyar újságíróknak a PSV magyar középpályása.

Dzsudzsák tudta, hogy a magyar és a holland sajtó is vele harangozta be a meccset. De nem ijedt meg a rá nehezedő nyomástól. Annak örült, hogy a többiek így sokkal több lehetőséghez jutottak. Például Engelaar, aki az egyenlítő gólt szerezte. „Nehéz meccs volt. Szigorúan fogtak a debreceniek, figyeltek rám. Érdekes volt, a vonal mellett hallani Herczeg Bandi bá’-t, ahogy osztja a taktikai utasításokat. A meccs végén pár szót váltottam a debreceni játékosokkal. Szerencsére nem tudnak zrikálni. Nem is tudom, mi lett volna, ha nem nyerünk. Nem is mertem volna hazamenni, ha nem győzünk. A lényeg, hogy megvan a három pont és boldogan megyünk vissza Eindhovenbe!” – emlékezett a meccs legboldogabb magyarja.

„A gól? Reis beívelt a kapu elé, én pedig egy igencsak szerencsés mozdulattal, a tarkómmal értem bele a labdába, ami valahogy bejutott a Debrecen kapujába. Az öltözőben megnéztük a visszajátszást és megállapítottuk, hogy én szereztem a gólt. Ahogy ígértem, a Loki ellen nem ünnepeltem, de mutattam, hogy melyik testrészemmel értem bele a labdába. Nem is tudom, mikor fejeltem gólt utoljára…” – jelezte Dzsudzsák, hogy volt miért örülni.

Újságírói kérdésre, Dzsudzsák Balázs elmondta, hogy sokkal jobban örül a Loki elleni győzelemnek, mint a Sampdoria harkivi vereségének. A PSV a következő fordulóban hazai pályán fogadja a még nyeretlen Debrecent. A Sampdoria Genovában játszik a Metalliszt Harkivvel.

 

Szilágyi László

fotó: Stummer András

Kövess minket Twitteren
Csatlakozz hozzánk Facebookon


Főoldal
Foci eredmények
NB 1 foci eredmények
Premier League foci eredmények

 


Jelentkezz be, vagy regisztrálj, hogy hozzászólhass a cikkhez!

HOZZÁSZÓLÁSOK
2010-10-22 14:58:14

Tropi hozzászólása:

"... én szereztem a gólt." "Nem is tudom, mikor fejeltem gólt utoljára..."
Balázskám! Ez nagyon szánalmas!

LEGFRISSEBB FOCI HÍREK


További foci híreink »Bookmark and Share