Hol vagyok?       Hírek   >>  
twitter    facebook   
Regisztráció
Hírlevél
Napi ajánló:

Csányi: Nem szavazok Blatterre!

2015-05-28 19:31:32

Szöllősi György jelenti Zürichből. Az MLSZ elnöke munkatársunknak Zürichben elárulta, hogy kire adja a voksát a holnapi FIFA-kongresszuson. 
Csányi Sándor MLSZ-elnök (balra) és Sepp Blatter, FIFA-elnök (Fotó: sportmarketing.hu - archív)Percről percre változik Zürichben a Nemzetközi Futballszövetség tisztújító kongresszusát övező nemzetközi hangulat azután, hogy szerda hajnalban a közgyűlésre érkező sportvezetők sorát tartóztatta le az Egyesült Államok kérésére a svájci rendőrség. A szerdai varsói Európa-liga-döntőre összegyűlő UEFA-vezetők a közgyűlés elhalasztására szólították fel a FIFA-t, és bojkottal fenyegetőztek.

Csütörtök délelőtt immár Zürichben a hat kontinentális szövetség vezetőinek találkozóján – amelyet válságtanácskozásként Blatter elnök hívott össze – azonban az UEFA-elnök, Michel Platini véleményével szemben a többiek egyértelművé tették, választani akarnak pénteken. Miközben az Egyesült Államok főügyésze tart sajtótájékoztatót, Vlagyimir Putyin orosz elnök védelmébe vette Blattert, és a CNN többet foglalkozik a labdarúgással egy nap alatt, mint eddig egész története során, aközben Zürichben csütörtökön a szokásos színpompával a futball és a FIFA nagyszerűségét hirdetve lezajlott a látványos megnyitóünnepség, és a dolgok menete visszatérni látszik a Blatter elnök által két évtizede kijelölt mederbe.

Az afrikai és egyéb egzotikus országokból érkező küldöttek bátran nyilatkoznak a helyszínre érkező rengeteg tv-stábnak, mondván semmi okuk nincs rá, hogy ne támogassák továbbra is legfőbb jótevőjüket, Sepp Blattert.

Platini sajtótájékoztatón mondta el, hogy könnyek között kérte a barátját, Blattert, álljon félre, mert makacsságával árt a futballnak. A 79 éves svájci FIFA-elnök ugyancsak baráti hangnemben válaszolt: indul a választáson. És ha indul, minden bizonnyal meg is fogja nyerni a holnap fél 10-kor kezdődő kongresszuson az elnökválasztást, még akkor is, ha egyre többen állnak Platini felhívására az ellenjelölt Ali bin al-Huszein jordán herceg mellé. Az európaiak pedig - természetesen  az oroszok kivételével - nagyjából egységes állásponton vannak. Így a helyszínen tartózkodó tudósítónknak Csányi Sándor, a tagszövetségként szintén szavazó MLSZ elnöke, az UEFA egyik új vezetőségi tagja elárulta: a magyar szavazatra sem számíthat Sepp Blatter. 

Kövess minket Twitteren
Csatlakozz hozzánk Facebookon


Főoldal
Premier League foci eredmények
NB 1 foci eredmények
Foci eredmények

 


Jelentkezz be, vagy regisztrálj, hogy hozzászólhass a cikkhez!

HOZZÁSZÓLÁSOK

LEGFRISSEBB FOCI HÍREK


További foci híreink »Bookmark and Share