Hol vagyok?       Hírek   >>  
twitter    facebook   
Regisztráció
Hírlevél
Napi ajánló:

MU: Mata forradalomra készül

2017-08-08 14:53:28

A spanyol játékost elborzasztotta India, jótékonysági mozgalmat hív életre.
Mata tenni akar valamit (fotó: manutd.com)

 

 

Juan Mata, a Manchester United spanyol légiósa a közelmúltban Indiában járt, és olyannyira megérintette az ottani szegénység, hogy elhatározta: mostantól a szegénység elleni harcra ajánlja fel a fizetésének egy százalékát, és erre buzdítja futballistatársait is.

 

„A múlt hónapban ellátogattam Mumbaiba, Indiába. Egy nyomornegyedben is jártam, ahol hatalmas volt a szegénység. Nincs gyermek a világon, aki megérdemelné, hogy ilyen körülmények között éljen. Látván mindezt, nagyon elszomorodtam. Elindítottam valamit, ami remélem, hogy megváltoztatja a világot, ha csak egy kis szegletét is. Arra buzdítom a társaimat, hogy csatlakozzanak ők is. Együtt egy olyan közös értékeken alapuló mozgalmat tudunk létrehozni, amely a labdarúgás szerves részévé válhat. A kezdeményezés élére állok, de nem szeretnék egyedül lenni.”

 

Mata évi fizetésének egy százaléka 22 millió forint, amivel persze önmagában aligha számolja fel a szegénységet, ám ha többszáz labdarúgó csatlakozna hozzá - olyanok, mint Neymar, aki hatszor többet keres majd nála Párizsban -, akkor alighanem szép sikere lenne a kezdeményezésnek.

 

(nso.hu)

 

Kövess minket Twitteren
Csatlakozz hozzánk Facebookon


Főoldal
Foci eredmények
UEFA Bajnokok Ligája foci eredmények
Premier League foci eredmények

 


Jelentkezz be, vagy regisztrálj, hogy hozzászólhass a cikkhez!

HOZZÁSZÓLÁSOK

LEGFRISSEBB FOCI HÍREK


További foci híreink »Bookmark and Share