Hol vagyok?       Hírek   >>  
twitter    facebook   
Regisztráció
Hírlevél
Napi ajánló:

A Manchester United lemondott Zidane-ról

2017-09-08 15:42:20

Martin Edwards, a Manchester United egykori elnöke elárulta, hogy 1996-ban lett volna lehetőségük leigazlni Zinedine Zidane-t, de Eric Cantona miatt úgy döntöttek, nem kell a klubnak.
Zinedine Zidane és Éric Cantona: két dudás egy csárdában


Martin Edwards, a Manchester United egykori elnöke a Radio BBC 5 Livenak mesélte el azt az 1996-os történetet, mikor a klubnak lett volna lehetősége megszerezni a Bordeaux-tól távozó Zinedie Zidane-t, de nem tette. Elsőre őrültségnek hangzik, pedig jó oka volt rá.

 

"Döntenünk kellett Eric Cantona és Zidane között - mesélte Edwards. - Akkortájt ugyanazon a poszton játszottak, és Alex Ferguson úgy érezte, Eric felhúzná magát azon, ha a helyére leigazolnánk Zidane-t."

 

Pedig az Old Traffordon már játékosként legendává vált, közönségkedvenc Eric Cantona egy szezonnal később visszavonult, és Zidane játszhatott volna a helyén, de ő akkor már a Juventusnál irányította a csapatot a pálya közepén. 

 

Mígnem a Real Madrid 2001-ben megvette 80 millió euróért, amivel akkor Zidane lett a valaha volt legdrágább játékos. Ma ez lassan már egy átlagos igazolás díja...

 

A FourFourTwo részéről csak annyit tennénk hozzá, hogy Zidane akkoriban meg is érte azt a 80 millió eurót (150 milliárd lírát, csak a hatás kedvéért), ellenben Neymar nem biztos hogy megér 222 milliót. Nem Neymarral van a baj, mert zseniális játékos, de annyi pénzt senki sem ér.

Kövess minket Twitteren
Csatlakozz hozzánk Facebookon


Főoldal
Foci hírek
NB 1 foci eredmények
Labdarúgás hírek

 


Jelentkezz be, vagy regisztrálj, hogy hozzászólhass a cikkhez!

HOZZÁSZÓLÁSOK

LEGFRISSEBB FOCI HÍREK


További foci híreink »Bookmark and Share