Hol vagyok?       Hírek   >>  
twitter    facebook   
Regisztráció
Hírlevél
Napi ajánló:

A Manchester United lemondott Zidane-ról

2017-09-08 15:42:20

Martin Edwards, a Manchester United egykori elnöke elárulta, hogy 1996-ban lett volna lehetőségük leigazlni Zinedine Zidane-t, de Eric Cantona miatt úgy döntöttek, nem kell a klubnak.
Zinedine Zidane és Éric Cantona: két dudás egy csárdában


Martin Edwards, a Manchester United egykori elnöke a Radio BBC 5 Livenak mesélte el azt az 1996-os történetet, mikor a klubnak lett volna lehetősége megszerezni a Bordeaux-tól távozó Zinedie Zidane-t, de nem tette. Elsőre őrültségnek hangzik, pedig jó oka volt rá.

 

"Döntenünk kellett Eric Cantona és Zidane között - mesélte Edwards. - Akkortájt ugyanazon a poszton játszottak, és Alex Ferguson úgy érezte, Eric felhúzná magát azon, ha a helyére leigazolnánk Zidane-t."

 

Pedig az Old Traffordon már játékosként legendává vált, közönségkedvenc Eric Cantona egy szezonnal később visszavonult, és Zidane játszhatott volna a helyén, de ő akkor már a Juventusnál irányította a csapatot a pálya közepén. 

 

Mígnem a Real Madrid 2001-ben megvette 80 millió euróért, amivel akkor Zidane lett a valaha volt legdrágább játékos. Ma ez lassan már egy átlagos igazolás díja...

 

A FourFourTwo részéről csak annyit tennénk hozzá, hogy Zidane akkoriban meg is érte azt a 80 millió eurót (150 milliárd lírát, csak a hatás kedvéért), ellenben Neymar nem biztos hogy megér 222 milliót. Nem Neymarral van a baj, mert zseniális játékos, de annyi pénzt senki sem ér.

Kövess minket Twitteren
Csatlakozz hozzánk Facebookon


Főoldal
Labdarúgás hírek
UEFA Bajnokok Ligája foci eredmények
Foci eredmények

 


Jelentkezz be, vagy regisztrálj, hogy hozzászólhass a cikkhez!

HOZZÁSZÓLÁSOK

LEGFRISSEBB FOCI HÍREK


További foci híreink »Bookmark and Share