Hol vagyok?       Hírek   >>  
twitter    facebook   
Regisztráció
Hírlevél
Napi ajánló:

Magához láncolná a Fulham Roy Hodgsont

2010-05-04 20:08:02

Miután már-már az egész futballvilág rácsodálkozott Roy Hodgson zsenialitására és ezzel együtt a potenciális kérők is megjelentek, Mark Schwarzer, az angol menedzser csapatának kapusa furcsa, már-már regényekbe illő ötlettel állt elő, hogy a Craven Cottagen „marasztalja” az Év edzője díjra is esélyes mestert.
Az ausztrál kapus ugyanis úgy véli, csakis Hodgson túszul ejtése lenne elég radikális lépés, hogy az Európa-ligában finalista Falusiak magukhoz tudják láncolni újkori sikereik kovácsát.

– Azt hiszem, hogy ez egy sokáig emlékezetes szezon lesz mindenkinek és számomra a menedzserünk vitán felül az év legjobb edzője – mondta Schwarzer.

– Ez vitathatatlan. Ilyen sikerekkel, amiket itt ért el az elmúlt évek során, bárhol munkát kaphatna, és nem csodálnám, ha mindenhol szívesen is fogadnák.

– Ha el akarna hagyni  minket, megállítjuk, bezárjuk egy szobába, vagy valahova, ahonnan nem tud elmenni sehova se. Ő igazán nagy sikereket ért el, ezért mindig szóba fogják hozni bizonyos pozíciókkal. Csak remélhetjük, akár a játékosok, akár a klub, hogy minél tovább itt tudjuk tartani, ahogy lehetőségeink engedik.

Hodgson legtöbbször nagyon nyugodtnak tűnt a Fulham maratonira nyúló szezonja során, amely az Atletico Madrid elleni Európa-liga döntővel eléri majd a 63 meccset. Ennek ellenére Schwarzer elárulta, hogy Hodgson nem félt többször is a hajszárító technikához nyúlni, amely Sir Alex Ferguson specialitása a Manchester Unitednél.

– Nagyon különleges a kapcsolatunk: egy nagy olvasztótégely vagyunk, a menedzser kovácsolt össze minket – tette hozzá a tapasztalt kapuvédő.

– Tud ő arrogáns is lenni néha, de van, hogy erre szükség van.

– Sir Alexnek van egy nagyon sajátos stílusa, mint ahogy minden olyan menedzsernek, akik sikeresek. Nem ismerek olyan menedzsert, aki szakmájában sikeres és ne tudna egy pillanat alatt rendet tenni. A mi főnökünk sem különbözik ettől.

Schwarzer abban is reménykedik, hogy a második számú európai kupasorozat megnyerésével rábírhatnánk az egykori svájci szövetségi kapitányt, hogy maradjon a nyugat-londoni klubnál, de félelemre adhat okot, hogy ez akár fordítva is elsülhet.

– Igazából nem is tudom. Lehet, hogy pont másként sülne el. Azt is gondolhatná: „Nos, ennél többet már nem tudok kihozni belőlük."

– De figyelem. Még nem nyertük meg. Még van hátra két bajnokink (holnap a Stoke és szombaton az Arsenal ellen), így először arra kell koncentrálnunk, hogy a felsőházban végezzünk. Csak ezt követően próbálhatunk arra a nem kis feladatra gondolni, hogy megnyerjük az Európa-ligát.

(TimesOnline)
Lakner Péter

Kövess minket Twitteren
Csatlakozz hozzánk Facebookon


Főoldal
NB 1 foci eredmények
UEFA Bajnokok Ligája foci eredmények
Premier League foci eredmények

 


Jelentkezz be, vagy regisztrálj, hogy hozzászólhass a cikkhez!

HOZZÁSZÓLÁSOK

LEGFRISSEBB FOCI HÍREK


További foci híreink »Bookmark and Share