Hol vagyok?       Hírek   >>  
twitter    facebook   
Regisztráció
Hírlevél
Napi ajánló:

Mertesacker: A pályán már nem akarok Ágyús lenni

2018-03-13 15:21:01

A 33 éves Per Mertesacker az elmúlt években már alig játszott szerepet az Arsenalnál, holott előtte a csapat védelmének egyik legfontosabb láncszeme volt. Úgy tűnik, a játékot befejezte, de a klubtól azért nem köszön el.
Per Mertesacker


A német Per Mertesackert 2011 augusztusában, pár nappal azután igazolta le az Arsenal a Werder Brementől, hogy 8-2-es vereséget szenvedett a rivális Manchester Unitedtől az Old Traffordon. A játékos éveken át kulcsszerepet játszott a védelemben, 220 meccsen öltötte fel az Ágyúsok mezét.

 

Három FA-kupa-győzelem után, az elmúlt két szezonban azonban nagyon keveset tudott vállalni, összesen 13 meccsen lépett pályára két év alatt, és úgy döntött, az idény végén visszavonul az aktív játéktól.

 

"A testem már nem bírja - nyilatkozta a 33 éves világbajnok a Der Spiegelnek. - Mindenki azt mondja, élveznem kellene az utolsó évemet, minél többet játszani, de én iknább a padon üldögélek, vagy ami még jobb, valahol a lelátón."

 

"Életemben először harminc fölött végre szabadnak érzem magam. Egy nap az ember rájön, hogy minden csak teher, fizikai és mentális szempontból is, mégis csinálni kell, még ha bele is sérülsz." 

 

"A meccsek előtt már görcsben áll a gyomrom, mintha hányni akarnék. De mlég ha minden meccs előtt hánynom is kell, ha húszszor kellene reahbilitációra mennem megint, újra végigcsinálnám ezt az egészet. Mert megérte mindazért, amit kaptam."

 

Merteasacker egyébként marad Londonban, edzőként fog dolgozni a klub akadémiáján.

Kövess minket Twitteren
Csatlakozz hozzánk Facebookon


Főoldal
Foci hírek
NB 1 foci eredmények
Foci eredmények

 


Jelentkezz be, vagy regisztrálj, hogy hozzászólhass a cikkhez!

HOZZÁSZÓLÁSOK

LEGFRISSEBB FOCI HÍREK


További foci híreink »Bookmark and Share